Comença el Projecte ÒLIBA

FEM TORNAR LES ÒLIBES A RENAU!

Coneixeu les òlibes?

Les òlibes són uns ocells rapinyaires nocturns que viuen en els entorns agrícoles, com els que trobem als voltants de Renau. A més de ser uns animals molt bonics, les òlibes també són ocells molt beneficiosos per naltros, perquè mengen una gran quantitat de ratolins i ajuden a mantenir els rosegadors a ratlla.

Les òlibes eren força abundants en els entorns de Renau, però fa uns anys que la població està en regressió i han anat desapareixent arreu, fent que actualment sigui realment difícil veure’n alguna. L’ús de raticides i verins per al control de rosegadors pot haver estat una de les causes principals, en menjar-se les òlibes els ratolins enverinats. Però també hi té molt a veure la intensificació agrícola, la pèrdua de llocs de nidificació, l’ús de pesticides als camps de conreu o els atropellaments a les carreteres. Malauradament, també han estat víctimes dels mals anomenats “caçadors” que disparen a qualsevol ocell.

L’òliba, com la resta d’espècies de rapinyaires és un ocell totalment protegit i emblema de la nostra biodiversitat mediterrània. Per tant, cal fer esforços per conservar-lo, modificant els hàbits que puguin perjudicar-la i també ajudant a que recuperi el seu espai.

És per això que des de l’Associació Renau Natura posem en marxa el Projecte ÒLIBA, l’objectiu principal del qual és reintroduir aquest ocell al poble.

I com ho farem?

Doncs amb l’ajuda de l’associació ADEFFA i amb la tècnica que es coneix com hacking, que consisteix en criar en un niu artificial uns pollets d’òliba nascuts en captivitat perquè, quan es facin grans, puguin establir-se al poble i adoptin l’entorn de Renau com el seu territori.

Què necessitem?

Per fer-ho necessitem voluntaris del poble que facin de “pares i mares” adoptius dels pollets i ens ajudin a fer-los créixer! Tindreu l’oportunitat de poder alimentar els pollets, veure’ls créixer, veure com aprenen a volar, a caçar ratolins… tota una experiència!! Sí, sí! I tot això a Renau!!

Si vols saber més i participar-hi, vine a la xerrada i t’explicarem com ho farem!

XERRADA INFORMATIVA: DIUMENGE 10 D’ABRIL A LES 12h al Casal de Renau

cartell_Oliba_RN

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s