Fauna oculta de Renau: la geneta

Avui us portem una exclusiva naturalística!

Un nou habitant ocult de Renau ha quedat retratat en la càmera de fototrampeig que va “rodant” pels voltants del poble. Aquest cop ha estat la reina… el “fantasma del bosc”! Un animal que molt difícilment podem veure en viu i en directe per la seva timidesa i perquè acostuma a amagar-se en les profunditats del bosc: la geneta o “gat mesquer”.

Encara que se li posi el nom de “gat”, no té res a veure amb els felins. És l’únic representant de la família dels vivérrids a la Península Ibèrica. És un animal que es creu que va arribar en l’època de les invasions musulmanes, ja que és originari de latituds nord-africanes. Tanmateix, és un animal totalment adaptat i ja considerat autòcton del nostre territori.

És un depredador especialitzat en capturar ocells a les branques dels arbres, però la veritat és que en les femtes que hem trobat hi ha sobretot pèl i osos de conill, un aliment abundant a Renau, i també restes de figues i altres fruits que també li agrada aprofitar.

Els vídeos són una recopilació de diverses captures d’aquests dies. Veureu que sempre apareix al mateix lloc, en hores diferents, això sí, sempre de nit. Probablement estem davant dos individus, un mascle i una femella.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s